Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut organiseert samen met de Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen (EFL) Stichting een Dwars door het Archief avond over architect en stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Aanleiding is de officiële overdracht van het Van Eesteren archief aan Het Nieuwe Instituut. Het omvangrijke archief is een bron van inspiratie en kennis voor onderzoekers. Het voedt zowel historische verhalen als actuele vraagstukken. Floor Milikowski, Linda Vlassenrood en Suzanna Jansen vertellen over hun onderzoek, en Hetty Berens, conservator van Het Nieuwe Instituut, toont verrassende stukken uit het Van Eesteren-archief. De avond wordt feestelijk afgesloten met de ondertekening van het schenkingscontract.

datum
04/07/2019
tijd
19:30 – 21:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:00 -22:00 Opening Malware met lezing Jussi Parikka

19:00-21:00 Guest programme ‘De ruimtelijke impact van circulair’

19:30-21:00 Fantasies On How To Strike

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Dwars door het archief

Aan de hand van de archieven van de belangrijkste architecten en stedenbouwers biedt het Rijksarchief inzicht in de ontwikkeling van de Nederlandse architectuur en maatschappij van de afgelopen 130 jaar. In de 4 miljoen tekeningen, schetsen, maquettes, zakelijke en persoonlijke correspondentie, foto’s, affiches en verzamelde knipsels liggen talloze verhalen besloten. Ook verhalen die tot nog toe verborgen zijn gebleven omdat niemand er nog oog voor heeft gehad. Voor de Dwars door het Archief-avonden worden vanuit wisselende thema’s uiteenlopende mensen uitgenodigd om nieuwe perspectieven te introduceren.

EFL Stichting

De Van Eesteren-Fluck & Van Lohuizen Stichting beheert de nalatenschap van de architect-stedenbouwkundige prof. C. van Eesteren (1897-1988) en van zijn collega en geestverwant planoloog-stedenbouwkundige prof.ir. Th.K. van Lohuizen (1890-1956). Hun namen zijn voor altijd verbonden aan het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) voor de stad Amsterdam uit 1934, waarin een grote uitbreiding naar het westen en het zuiden van de stad werd voorzien. De Stichting ondersteunt met subsidies de ontwikkeling van stedenbouw, planologie en landschapsarchitectuur in Nederland.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.