Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Samen met stichting DEN en Europeana organiseerde Het Nieuwe Instituut DISH2015 (Digital Strategies for Heritage). Deze internationale conferentie over digitale strategieën voor cultureel erfgoed stond in het teken van Money and Power.

Organisaties die zich bezighouden met (digitaal) cultureel erfgoed krijgen in de huidige tijd te maken met veel uitdagingen. In een digitale en door netwerken verbonden wereld waar informatie steeds meer in handen komt van private bedrijven, moeten erfgoedorganisaties continu strategische keuzes maken over hun activiteiten en diensten. Het is daarom van belang aandacht te besteden aan de rol die de culturele erfgoedsector speelt in dit spel van kennis en macht.

Samen met stichting DEN (kenniscentrum Digitaal Erfgoed) en Europeana (portaalsite voor digitale collecties van Europese culturele en wetenschappelijke instellingen) organiseerde Het Nieuwe Instituut DISH2015 (Digital Strategies for Heritage). Deze internationale conferentie over digitale strategieën voor cultureel erfgoed staat in het teken van Money and Power en kent vier subthema’s:

De conferentie vond plaats op 7 en 8 december in de Doelen te Rotterdam. Kijk voor alle sprekers en het volledige programma op http://www.dish2015.nl
Het Nieuwe Instituut droeg door middel van twee tafelsessies bij aan het inhoudelijk programma van DISH2015.
 

datum
07/12/2015
tot
08/12/2015
taal
Engels
 
locatie

De Doelen
Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam