Op een aantal donderdagen worden er rondleidingen door het Rijksarchief gegeven, als onderdeel van het Thursday Night Live! programma. Curatoren en architectuurhistorici van de afdeling Erfgoed nemen bezoekers mee de depots in, en vertellen aan de hand van archiefmateriaal over onderzoek waar zij mee bezig zijn, belichten een onderwerp of thema uit het programma van Het Nieuwe Instituut, of ze laten de nieuwste aanwinsten uit de collectie zien.

1 februari 2018

Rondleiding door Ellen Smit, over het verzamelen van architectuurarchieven. Deze Thursday Night Live! staat in zijn geheel in het teken van Erfgoed, het bewaren van architectuur en nieuwe benaderingen van het archief.

8 februari 2018

Rondleiding door Ellen Smit, met als thema Finders Keepers in de collectie. Met reisschetsen van Arthur Staal, reisfoto's van J.H.P. Cuypers en maquettes van MVRDV.

Vrienden

Naast deze rondleidingen zijn er ook speciaal voor Vrienden van het Nieuwe Instituut de Vrienden Dwars door het Archief - avonden. Kijk voor meer informatie en lidmaatschap op vrienden.hetnieuweinstituut.nl

Het Rijksarchief

Het Nieuwe Instituut beheert het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, met tekeningen, foto’s, affiches en maquettes uit de archieven en verzamelingen van Nederlandse architecten en stedenbouwers. Daarnaast is er een internationaal georiënteerde bibliotheek met boeken en tijdschriften over architectuur, stedenbouw, ruimtelijke ordening, interieur, kunst, design en digitale cultuur. De collectie is toegankelijk voor publiek en raadpleegbaar in het Study Centre.

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen. Dinervouchers à € 7,50  zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link bij een van de Thursday Night Live! activiteiten of aan de bar op de avond zelf.

datum
01/02/2018
08/02/2018
tijd
18:45 – 19:15
18:45 – 19:15
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis, aanmelden bij de balie.