Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Met het programma Geheugen van het ontworpen landschap wordt een vervolg gegeven aan het onderzoek naar het vraagstuk van de archivering van tuin- en landschapsontwerp dat is uitgevoerd van september 2020 tot mei 2021. Aanleiding was het ontbreken van een duidelijk adres waar de archieven kunnen worden bewaard, waardoor waardevol erfgoedmateriaal veelal ontoegankelijk is, versnipperd raakt en in sommige gevallen zelfs verdwijnt. Meer informatie en het rapport met de bevindingen uit deze aanvankelijke verkenning zijn hier te vinden.

Leunend op de adviezen uit deze initiële inventarisatie zal in een verkennend traject gedurende de periode 2022-2024 de aanzet moeten worden gegeven voor een gezamenlijk gedragen en toekomstbestendig perspectief op de unieke geschiedenis van het ontworpen landschap.

Tijdens de bijeenkomst op vrijdag 22 april wordt een toelichting gegeven op de vervolgstappen en de verschillende programmaonderdelen. Aansluitend zullen door diverse sprekers, waaronder Dirk Sijmons en Annemieke Fontein, uiteenlopende voorbeelden van archieven gepresenteerd worden, die tezamen een afspiegeling vormen van de reikwijdte en rijkdom van archieven voor tuin- en landschapsontwerp.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marten Kuijpers, onderzoeker bij Het Nieuwe Instituut en programmamanager van Geheugen van het ontworpen landschap: m.kuijpers@hetnieuweinstituut.nl

A more-than-human Night at the Museum

Graag verwelkomen wij u in Het Nieuwe Instituut om de start van dit programma te vieren. Aansluitend bent u tevens van harte welkom bij A More-than-Human Night at the Museum, het voorjaarsprogramma waarmee Het Nieuwe Instituut onder meer viert dat het officieel de eerste Zoöp ter wereld wordt – naar het model van een ‘Zoöperatie,’ een coöperatieve samenwerking met al het leven; mensen, dieren, planten en microben – en dat de eigen De Nieuwe Tuin na een herontwerp weer wordt opengesteld voor bezoekers en gebruikers.

datum
22/04/2022
tijd
15:00 – 16:30
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis
U kunt zich registreren via onderstaande button Tickets