Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Interventies Huis Sonneveld

Het is niet voor het eerst dat ontwerpers en kunstenaars reageren op Huis Sonneveld of met een artistieke ingreep bijdragen aan nieuwe interpretaties van de museumwoning. Onder de noemer van Interventies nodigt Het Nieuwe Instituut van tijd tot tijd een kunstenaar, ontwerper of architect uit om er een 'site specific' installatie te maken.

Door een confrontatie met hedendaagse kunst en design wordt het zorgvuldig gerestaureerde monument in het heden geplaatst.

Zo maakten in 2016 drie internationaal opererende kunstenaars op uitnodiging van Het Nieuwe Instituut een werk voor het huis. Santiago Borja installeerde een observatorium op het dak van Huis Sonneveld en Eva Rothschild plaatste monumentale sculpturen, die opgevat kunnen worden als een alternatieve vorm van architectuur, op verschillende plekken in het huis. De Franse kunstenaar Dominique Gonzalez-Foerster maakte een audiowerk voor de museumwoning. Dit drieluik werd samengesteld door gastcurator Erich Weiss.

In 2013 en 2015 werden de Nederlandse ontwerpers Richard Hutten en Petra Blaisse uitgenodigd om met werk te reageren op de architectuur en het interieur van het huis.

datum
11/07/2020
tot
11/04/2021
taal
Nederlands
 
locatie

Huis Sonneveld
Jongkindstraat 12
3015 CG Rotterdam