Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

In Huis Sonneveld vertelt Ad van den Bruinhorst van Galerie Van den Bruinhorst over de teruggevonden salonset van Gispen, die nu weer in de woonkamer van Huis Sonneveld staat. Hij doet dat tussen 12.00 en 13.00 uur, en tussen 16.00 en 17.00 uur.

In Museum Boijmans kunnen bezoekers hun eigen Gispen objecten laten beoordelen door een panel van experts. 's Middags is er een lezingenprogramma over de ontwerpen van Gispen en de tentoonstelling Gispen Specials. Een van de sprekers is Hetty Berens, conservator van Huis Sonneveld. Meer informatie op de website van Museum Boijmans.

Meer Gispen

  • Het Nieuwe Instituut heeft de originele salonset uit de woonkamer van Huis Sonneveld aangekocht en laten restaureren. De meubels, een dames- en herenfauteuil en een salontafel, werden speciaal door W.H. Gispen voor de familie Sonneveld gemaakt. Sinds 10 september staat een van de stoelen en de salontafel weer in het huis. De andere stoel is te zien op de tentoonstelling Gispen Specials in Museum Boijmans.
  • De audiotour in Huis Sonneveld vertelt niet alleen het verhaal van de familie Sonneveld, maar ook van hun nauwe samenwerking met architecten Brinkman en van der Vlugt, die de firma Gispen hadden aangetrokken als adviseur en leverancier van bijna alle meubelen en lampen. De audiotour is gratis voor bezoekers van Huis Sonneveld.
  • Het Nieuwe Instituut beheert het bedrijfsarchief van de firma Gispen (1916-1991), dat een goed beeld geeft van de geschiedenis van het bedrijf. De collectie W.H. Gispen (1958-1969) is onder meer bijzonder vanwege de nagenoeg complete collectie bedrijfscatalogi over de periode 1925-1981. Deze archieven zijn te raadplegen in de studiezaal van Het Nieuwe Instituut, en via het zoekportaal.
  • Op de website van Huis Sonneveld worden verhalen over de familie, het huis en interieur verteld aan de hand van de objecten in het huis. Veel aandacht daarbij voor de Gispen meubelen en wat het betekende dat de familie juist voor zijn producten koos.
datum
09/10/2016
tijd
11:00 – 17:00
taal
Nederlands
 
locatie

Huis Sonneveld
Jongkindstraat 12
Rotterdam

Museum Boijmans van Beuningen
Museumpark 18-20
Rotterdam

toegang

Gratis, exclusief entree Huis Sonneveld en entree Museum Boijmans.