Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In Het Ontwerp van Het Sociale staan sociaal gedreven, eigenzinnige ideeën over samenleven centraal, zoals die de afgelopen honderd jaar in Nederland in praktijk zijn gebracht. De casussen die worden getoond behoorden niet tot de mainstream en waren het initiatief van kleine netwerken. Soms ontworpen uit idealisme, maar veelal uit pure noodzaak werden alternatieve ontwerpstrategieën ontwikkeld die oog hadden voor specifieke wensen en behoeften en die bovenal streefden naar een gelijkwaardige samenleving gebaseerd op sociale waarden. Wat duidelijk blijkt, is dat het idee over ‘het sociale’ en wat ‘goed’ is geen universele norm is, maar telkens opnieuw wordt verkend en een andere gedaante krijgt.

De presentatie bestaat uit een groeiend aantal ‘kamers’ met verschillende scènes uit deze geschiedenis, zoals de kraakcultuur, feministische ontwerppraktijken en de bouw van de digitale stad. Het basismateriaal komt uit de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en archieven uit het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur. In samenwerking met verschillende ontwerpers én het publiek worden de verhalen uit de archieven verteld en zichtbaar gemaakt.

TNL! In the Works

Neem een kijkje achter de schermen van Het Nieuwe Instituut en denk en praat mee over onderzoek, tentoonstellingen en programma’s die in voorbereiding zijn.

datum
01/04/2021
tijd
20:00 – 21:00
taal
Engels
 
locatie

Deelnemers ontvangen een link naar het online event. Registratie is verplicht.

toegang

Gratis Registreer hier