Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

How Do You Do

How Do You Do: Open Archief is een middag voor makers en erfgoedprofessionals die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van creatief hergebruik van erfgoed en het openstellen van online collecties, of die er al langer actief mee werken.

De How Do You Do biedt een speciaal format voor het uitwisselen van kennis en vaardigheden. De sprekers geven geen gestileerde powerpointpresentaties, maar vertellen eerlijke verhalen over the making of; ze besteden ruimschoots aandacht aan wat er in hun beleving wel en juist níet werkt. In sessies van 40 minuten delen kunstenaars, ontwerpers en andere deskundigen op het gebied van het ontsluiten van collecties, creative commons en artistiek hergebruik praktische ervaringen en opgebouwde expertise.

Open Archief

Met Open Archief delen Het Nieuwe Instituut en Beeld en Geluid de mogelijkheden van digitale erfgoedcollecties met een nieuwe generatie makers. Het project draait om experimenten met het online beschikbaar stellen en artistiek hergebruiken van digitaal erfgoed. Zo wordt er ruimte gecreëerd voor de meest uiteenlopende creatieve, technische en auteursrechtelijke interpretaties. Zulk hergebruik van digitale collecties in musea en archieven levert nieuwe verhalen op, die verrassende, vernieuwende vormen kunnen aannemen. Het Nieuwe Instituut en Beeld en Geluid hebben drie makers geselecteerd die ieder een nieuw multimediakunstwerk hebben ontwikkeld op basis van de open delen van de archieven van beide instellingen. Vanaf 14 november is Open Archief te zien in Het Nieuwe Instituut.

Programma

Het programma start om 15:30 en duurt tot 18:00. Aansluitend vindt de officiële opening van de tentoonstelling Open Archief in Het Nieuwe Instituut plaats. Ter gelegenheid van de opening gaat Michelle Kasprzak in gesprek met makers Oana Clitan, Guy Königstein en Donna Verheijden over Creatief hergebruik van open archieven, als onderdeel van het Thursday Night Live! Programma van 19:30 tot 22:00.

datum
28/11/2019
tijd
15:30 – 18:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite 

19:30-21:30 Open Archief: Creatief hergebruik van open archieven

20:00-22:00 BNO IMG LAB: Pioniers #5

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75