Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Van september tot maart 2019 is de lattenstoel met blauwe bekleding van Marcel Breuer uit 1924 te zien in Huis Sonneveld, de museumwoning van Het Nieuwe Instituut. De stoel is een bruikleen uit de Bauhaus collectie van de Klassik Stiftung Weimar: in aanloop naar de viering van 100 jaar Bauhaus in 2019, exposeren zij onder de noemer Bauhaus zu Gast in diverse musea originele objecten uit hun collectie. Voor Het Nieuwe Instituut vormt het de opmaat tot de eigen Bauhaus gerelateerde activiteiten vanaf het voorjaar van 2019. 

Bauhaus en Het Nieuwe Instituut

Onder de titel Neuhaus levert Het Nieuwe Instituut in het voorjaar van 2019 een bijdrage aan de festiviteiten rond het jubileum van Bauhaus. Deze opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten introduceerde een manier van onderwijs die nog nooit eerder was vertoond. De studenten dienden hun eigen creativiteit te onderzoeken door te werken met de meest uiteenlopende materialen en streefden naar een architectuur met maatschappelijke impact.

De specifieke condities en opdracht van toen vormen aanleiding voor Het Nieuwe Instituut om kritisch te reflecteren op de huidige opdracht van design en het type ontwerpers en ontwerp dat daaruit voort zou kunnen komen. Neuhaus moet ruimte gaan bieden aan een gevarieerd programma dat in samenwerking met academies, ontwerpers en Rotterdamse en internationale culturele instellingen tot stand zal komen.

datum
06/09/2018
tot
05/04/2019
 
 
locatie

Huis Sonneveld
Jongkindstraat 12
Rotterdam