Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
18/05/2019
tijd
18:00 – 19:00
taal
Nederlands
verder deze avond
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang voor Vrienden en een introducee. Aanmelden via tickets.

Neuhaus

Op de kop af honderd jaar na de oprichting van het Bauhaus opent Het Nieuwe Instituut Neuhaus, een tijdelijke academie voor meer-dan-menselijke kennis.

Een van de lokalen van Neuhaus is het geschiedenislokaal. Hierin verkent Spaces for Learning 150 jaar experiment en vernieuwing in het ontwerp van leeromgevingen aan de hand van een brede selectie tekeningen en maquettes uit de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw.

Openingsfeest

Om 19.00 uur start het openingsfeest van Neuhaus, een meer-dan-menselijk feest in de geest van de legendarische gekostumeerde bals van Bauhaus. Maak je eigen masker, verwacht het onverwachte en beperk je vooral niet tot mensenkleren, want de dresscode is ‘multispecies’! 

Word Vriend

De Vrienden dragen Het Nieuwe Instituut en in het bijzonder het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw een warm hart toe en maken het mede mogelijk dat Het Nieuwe Instituut volop activiteiten kan ontwikkelen. Bent u nog geen Vriend van Het Nieuwe Instituut? U kunt hier lid worden.