Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut presenteert een publicatie naar aanleiding van de Frankfurt Dialogen, met bijdragen van o.a. Bart Decroos, Gideon Boie, Lara Schrijver, Daniel Rosbottom en Tom Avermaete. Samen vormen ze een momentopname van een nieuw architectuurdiscours dat zich in Nederland en Vlaanderen ontwikkelt.

In het najaar van 2016 organiseerde Het Nieuwe Instituut een viertal dialogen met circa 20 architecten in Rotterdam, Antwerpen en tweemaal in Frankfurt. De aanleiding voor deze dialogen was de tentoonstelling Maatwerk – Massarbeit in het Deutsches Architekturmuseum waar werd teruggeblikt op de voorbije 35 jaar Nederlandse en Vlaamse architectuur maar ook vooruit werd gekeken in het onderdeel de Prelude. In de vier Frankfurt Dialogen gingen architecten die in de Prelude waren opgenomen in gesprek met elkaar, critici en nestoren over hun ideeën, werkwijzen en ervaringen over hun architectuurpraktijk.

De publicatie bevat artikelen van Bart Decroos, essays van Gideon Boie, Lara Schrijver, Daniel Rosbottom en Tom Avermaete en beeldfragmenten van de deelnemende architecten van de zogenaamde ‘weaving generation’. Samen vormen ze een momentopname van een nieuw architectuurdiscours dat zich in Nederland en Vlaanderen ontwikkelt. De publicatie werd vormgegeven door Our Polite Society en is t.z.t. verkrijgbaar bij NAi Boekverkopers

Op 26 oktober presenteert Het Nieuwe Instituut de publicatie met een kort programma met onder andere Marius Grootveld en Jantje Engels die als curatoren van de Prelude het begrip ‘weaving generation' vorig jaar introduceerden en een presentatie van Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries die de prijsvraag voor Kunstwerf Groningen deze zomer wonnen.

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18:30 is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen. Dinervouchers a € 7,50,- zijn tot een dag tevoren te krijgen via de link Tickets op de pagina van de betreffende Thursday Night activiteit of aan de bar op de avond zelf.

datum
26/10/2017
tijd
17:00 – 19:00
taal
Nederlands
verder deze avond

19:30 - 21:00 Thursday Night Live! Bot Club: Decolonizing Bots

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis met ticket via ticketlink

Thursday Bite€ 7,50