Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

16.30 – 17.00:
Zaal open
Gespreksleider:  Patrick van der Klooster

17.00 – 17.05:
Opening door Guus Beumer, directeur Het Nieuwe Instituut

17.05 – 17.20:
Inleiding  door Floris Alkemade, Rijksbouwmeester: “De relevante kracht van het ontwerp”.

17.20 – 17.50:
Ruimte voor Architectuur
Reflectie op 25 jaar architectuurbeleid en vooruitblik op de komende 25 jaar
met Hedy d Ancona, voormalig Minister van Cultuur en Adri Duivesteijn, voormalig wethouder Den Haag en Almere, directeur NAi.  

17.50 – 18.20:
Ontwerp NU!
Vier jonge ontwerpers over vier nieuwe ontwerpopgaven op het gebied van energietransitie, herbestemming, krimp en duurzaamheid:

  • Jeroen Atteveld, architect partner bij Heren5 architecten: Warmsterdam.
  • Teun van den Ende, architect: Het H-Team.
  • Arjen Vedder, planoloog gemeente Winterswijk: Samenwerken aan vitale centra.
  • Paul van Bussel, architect partner De Unie Architecten:  De Energy Academy in Groningen, het meest duurzame onderwijsgebouw van Europa (architecten: Broekbakema en De Unie Architecten).

Samenvatting door Floris Alkemade.

18.20:
Bezichtiging van de tentoonstelling.

Tijdens deze middag is ook de tentoonstelling Rijk aan Ontwerpkracht te bekijken. 25 jaar stimulering van architectuur en ruimtelijk ontwerp in Nederland heeft een rijke en veelkleurige oogst opgeleverd. De door het Atelier Rijksbouwmeester samengestelde tentoonstelling laat een groot aantal plannen zien die zijn voortgekomen uit het stimuleringsbeleid en het opdrachtgeverschap van het Rijk. In de tentoonstelling is tevens ruim aandacht voor jong talent, internationalisering en ontwikkelingen in het architectuuronderwijs.

Aanmelden voor de publieksbijeenkomst kan via de ticketknop onderaan deze pagina.

Ministerie van Ruimtelijke Zaken

Aansluitend op de publieksbijeenkomst start tijdens Thursday Night at Het Nieuwe Instituut de nieuwe discursieve reeks oprichtingsgesprekken voor het Ministerie van Ruimtelijke Zaken. Initiatiefnemers Elma van Boxel & Kristian Koreman (ZUS), Stephan Petermann (OMA/AMO) en Marten Kuijpers (Het Nieuwe Instituut) gaan in gesprek met (ervarings)deskundigen over het thema geluk, dat een centrale rol speelde in de eerste nota’s over ruimtelijke ordening, maar dat naar de achtergrond is verdwenen. 

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut en de publieksbijeenkomst. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, de andere keer een quiche met salade. Dinervouchers a € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via onderstaande ticketsknop.

datum
19/01/2017
tijd
16:30 – 18:30
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis
Thursday Bite€ 7,50