Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In samenwerking met ARIAS organiseert Open Archief Re:Use Clinic #2: Uncertain Archives, Ethical Dilemmas, een openbare bijeenkomst voor erfgoedprofessionals, kunstenaars en anderen die geïnteresseerd zijn in creatief hergebruik van erfgoedcollecties. 

De centrale vraag van deze clinic draait om de onzekerheid en twijfel rond de verhalen die archieven vertellen. Door te luisteren naar de kwesties en ethische vragen die spelen in de praktijk van Simone Zeefuik, schrijver, cultureel programmeur en directeur van het Sandberg programma Blacker Blackness, en van kunstenaar-archivist Pieter Paul Pothoven, wegen we in deze clinic de ethische zorgen en bezwaren die opdoemen wanneer cultureel erfgoed (her)gebruikt wordt. Hoe kan omgaan met archiefmateriaal diverse en kritische perspectieven bieden op historische verhalen, identiteiten en representaties? En welke rol speelt het artistiek vermogen, zoals fictie en verbeelding, in dit opzicht? Na de presentaties modereert archivist en theoreticus Michael Karabinos gesprekken tussen de sprekers en het publiek. 

Re:Use clinics

De Open Archief Re:Use clinics is een reeks publieke events voor erfgoedprofessionals en geïnteresseerden in het creatieve hergebruik van erfgoedcollecties. De clinics snijden onderwerpen aan die essentieel zijn voor makers en het proces van hergebruik. De eerste clinic op 25 februari ging over auteursrecht. 

Meer informatie over Re:Use clinic #2 is te vinden op de websites van Open Archief en ARIAS.

datum
26/04/2021
tijd
14:00 – 16:00
taal
Engels
 
locatie

Online via Zoom. Link volgt een paar dagen voordat het event plaatsvindt.

toegang

Gratis