Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Conservatoren Harm Stevens en Ludo van Halem van het Rijksmuseum laten de afdeling twintigste eeuw zien in het Rijksmuseum en vertellen over achtergrond en ontwikkeling van deze afdeling.

datum
26/04/2018
tijd
15:00 – 16:00
taal
Nederlands
 
locatie

Rijksmuseum
Museumstraat 1
Amsterdam

toegang

Het aantal plaatsen is beperkt. Gratis toegang met ticket

Schilderijen, meubelen, fotografie, affiches, films en historische voorwerpen geven een beeld van de cultuurgeschiedenis van het moderne Nederland in de vorige eeuw. Ook worden verschillende collectiestukken van Het Nieuwe Instituut getoond. Architectuur en stedenbouw maken permanent deel uit van dit verhaal.

Dit bezoek is een samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut, Rijksmuseum en Gemeentemuseum Den Haag en is exclusief voor Vrienden van Het Nieuwe Instituut en Gemeentemuseum Den Haag.

Meer informatie over Vrienden

Co-curatorschap

Sinds 2013 bestaat er een meerjarig co-curatorschap tussen Het Nieuwe Instituut en het Rijksmuseum met betrekking tot de vaste presentatie van de twintigste eeuw in het Rijksmuseum. Iedere vier maanden is er een nieuwe keuze te zien uit de archieven van Het Nieuwe Instituut, waarbij twee tijdvakken centraal staan: de avant-garde bewegingen uit de jaren twintig en dertig, en de jaren vijftig en zestig. Het Rijksmuseum draagt zorg voor de conservering en eventuele restauratie van deze tekeningen. Eerder waren werken te zien van onder andere P. Blom, H. Th. Wijdeveld, G. Rietveld, J. Duiker, C. van Eesteren, H. Hertzberger en W. Wissing.

Lees meer over bruiklenen aan het Rijksmuseum

Co-curatorschap vanaf 2013: een selectie