Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Guy Königstein, Donna Verheijden en Oana Clitan presenteren de installaties die ze maakten in het kader van Open Archief. Ter gelegenheid van de opening worden de makers geïnterviewd over hun onderzoek, creatieve proces en hergebruik van archiefmateriaal. Open Archief is een samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid dat creatief hergebruik van erfgoedcollecties wil stimuleren. In zes maanden tijd hebben de drie makers een nieuw mediawerk gecreëerd met gebruikmaking van de digitale, open collecties van beiden instellingen. 

datum
28/11/2019
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands/Engels
verder deze avond

15:30-18:00 How Do You Do: Open Archive

18:00-19:30 Thursday Bite 

20:00-22:00 BNO IMG LAB: Pioniers #5

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Open Archief

Hergebruik van digitale collecties in musea en archieven levert nieuwe verhalen in mogelijk verrassende, vernieuwende vormen op. Het Nieuwe Instituut en Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid selecteerden aan de hand van een open call drie makers om nieuw werk te maken met gebruik van archiefstukken uit hun open, digitale collecties.

Kunstenaar Guy Königstein, filmmaker Donna Verheijden en kunstenaar/designer Oana Clitan presenteren hun werk tijdens Dutch Design Week 2019 en vanaf 14 november in Het Nieuwe Instituut.

Thursday Bite 

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.