Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het archief van architect Pi de Bruijn wordt op dit moment door Het Nieuwe Instituut geïnventariseerd. Bekende projecten van De Bruijn zijn onder andere de uitbreiding van het Concertgebouw in Amsterdam (1984-1988), de nieuwbouw van de Tweede Kamer (1981-1992), de prijsvraaginzending voor de Reichstag in Berlijn (1e prijs in de eerste ronde, niet gerealiseerd) en de Beurstraverse in Rotterdam (1991-1996).

Als stedenbouwkundige én supervisor was hij onder andere verantwoordelijk voor het masterplan voor de Zuidas in Amsterdam (1998). Grote bekendheid verwierf hij met zijn werk voor de herbouw van de door de vuurwerkramp getroffen wijk Roombeek in Enschede (2002-2008). Zijn werk als supervisor is een voorbeeld voor de veranderende rol van architect en stedenbouwer.

Rijksarchief

Het Nieuwe Instituut beheert het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, met zo'n 4 miljoen tekeningen, foto’s, affiches, documenten en maquettes. Aan de hand van de archieven van de belangrijkste architecten en stedenbouwers biedt de collectie inzicht in 130 jaar ontwikkeling van de Nederlandse architectuur en stedenbouw. 

Vrienden Dwars door het archief

De rondleiding Vrienden Dwars door het archief biedt de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van het Rijksarchief en zelf te zien hoe deze bijzondere collectie wordt bewaard en ontsloten. De rondleidingen zijn exclusief voor Vrienden van Het Nieuwe Instituut en een introducé.

datum
07/12/2017
tijd
17:00 – 18:00
taal
Nederlands
verder deze avond
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis voor Vrienden van Het Nieuwe Instituut. Aanmelden via vrienden@hetnieuweinstituut.nl