Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdens de dag krijg je antwoorden op vragen als: hoe leg je digitale duurzaamheid vast in beleid? Welke voorzieningen en activiteiten zijn er nodig en hoe beheers je de kosten? Hoe draagt inzicht in de relatie daartussen bij aan een uitvoerbaar duurzaamheidsbeleid? Deze dag biedt nieuwe inzichten voor iedereen die zich bezighoudt met duurzame toegankelijkheid en geeft een handreiking voor instellingen die zelf met The Big Picture aan de slag willen gaan.

Programma-onderdelen

Als je al bezig bent met het duurzaam toegankelijk maken van je collecties of daarmee wilt beginnen, is het goed om inzicht te hebben in wat je bereikt tegen welke kosten. In het ochtendprogramma bij Het Nieuwe Instituut krijg je informatie over The Big Picture rond beleid, voorzieningen en kosten en laten drie erfgoedinstellingen zien hoe zij deze uitdaging aangaan.

In het middagprogramma bij Stadsarchief Rotterdam krijg je meer inzicht in het verband tussen beleid, voorzieningen, activiteiten en kosten aan de hand van cases. Je krijgt een beter beeld van wat voor aanpak er mogelijk is voor jouw organisatie. In je beleid leg je ambities vast voor het duurzaam toegankelijk maken van je collectie. Je wilt graag bepaalde resultaten behalen. Maar laten de middelen die je tot je beschikking hebt dat ook toe? Vaak zijn de kosten immers niet goed bekend. Hoe ga je daarmee om?

Ochtend Het Nieuwe Instituut

  9:30   Ontvangst

10:00   Introductie The Big Picture en Drie praktijkvoorbeelden

12.30   Verplaatsing naar Stadsarchief voor lunch en middagprogramma

Middag Stadsarchief Rotterdam

Lunch Stadsarchief

14:00   Workshop (in 3 groepen)

15:30   Theepauze

15:45   Gezamenlijke terugkoppeling workshops

16:30   Borrel

Aanmelden

Deelname aan de bijeenkomsten is kosteloos. Je kunt je opgeven voor de hele dag (inclusief lunch) of alleen het ochtendprogramma (zonder lunch). Meld je aan via een e-mail aan EvenementenStadsarchiefDV@rotterdam.nl, onder vermelding van ‘WDPD dag’ of ‘WDPD ochtend’. Als je dieetwensen hebt, horen we het ook graag langs die weg.

Werelddag Digitale Duurzaamheid

Elk jaar wordt de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid gevierd door mensen uit de erfgoedsector. Doel van deze dag is om meer bekendheid te geven aan digitale duurzaamheid en met elkaar te kijken wat we bereikt hebben en wat ons nog te doen staat. De ‘World Digital Preservation Day’ is een initiatief van de Digital Preservation Coalition (DPC). Het Netwerk Digitaal Erfgoed coördineert de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid in Nederland.

Beeldmateriaal

Het kan zijn dat we foto’s maken van de bijeenkomst voor hergebruik op onze online kanalen. Als je niet op deze foto’s voor wenst te komen, laat het tijdens de bijeenkomst dan even weten.