Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Kunstenaars Alice Wong & Simo Tse, Remco Torenbosch en Daria Kiseleva zijn via een open call geselecteerd voor het project Open Archief 3.0. Open Archief richt zich op het creatief hergebruik van archiefmateriaal. Op basis van de open, digitale collecties van Het Nieuwe Instituut, Beeld en Geluid en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, maken deelnemers een nieuw mediawerk waarin artistiek onderzoek en autonoom makerschap centraal staat.

Alice Wong & Simo Tse

Alice Wong is story designer en gespecialiseerd docent aan de Masterafdeling Information Design aan Design Academy Eindhoven. Momenteel werkt ze samen met curator Jan Boelen met steun van de Hong Kong Young Design Talent Awards. Haar praktijk richt zich op het omzetten van intrinsieke data in verhalen met als doel complexiteit begrijpelijker te maken.

Simo Tse is kunstenaar en media-onderzoeker. Hij richt zich op lens-gebaseerde technieken en technologie in relatie tot beeldscherm-gebaseerde culturen en de maatschappij. Sinds zijn afstuderen aan het Sandberg Instituut in 2020 is zijn werk tentoongesteld bij UNSEEN Amsterdam, het Hong Kong International Photo Festival en de Kunsthal Charlottenborg in Copenhagen.

Remco Torenbosch

Remco Torenbosch werkt met de structurele condities die ten grondslag liggen aan de financiële, politieke en sociale realiteit. Door methoden van samenwerking, herpositionering en hercontextualisering wil Torenbosch een nieuw discours van kennisproductie creëren en een nieuwe manier vinden om deze beeldvorming te lezen. Hij studeerde aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam en de Universität der Künste in Berlin. Van 2018 tot 2019 was hij resident aan de Rijksakademie in Amsterdam. Zijn werk is onder andere tentoongesteld in: Kunsthaus Zürich, De Appel Amsterdam, Kunsthalle Wien, Stedelijk Museum Amsterdam, Victoria and Albert Museum Londen en GAMeC Bergamo. In 2013 was hij genomineerd voor de Prix de Rome.

Daria Kiseleva

Daria Kiseleva is kunstenaar, grafisch ontwerper en onderzoeker. Haar praktijk bevindt zich op het snijvlak tussen technologie en visuele cultuur. Haar werk draait om de thema's ‘digitaal beeld’, ‘visie’ en mate van zichtbaarheid’, ‘politiek’ en ‘esthetiek van representatie en productie van kennis’. In 2015/16 was ze als onderzoeker verbonden aan de Jan van Eyck Academie. Sinds 2019 maakt ze deel uit van het collectief Shock Forest Group. Haar werk is lokaal en internationaal gepresenteerd.