Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Vanaf 4 oktober zijn twee ontwerptekeningen voor Café Aubette uit het archief van Theo van Doesburg te zien in Barbican Art Gallery in Londen, waar ze deel uitmaken van de tentoonstelling Into the Night, Cabarets and Clubs in Modern Art. Daarna reist de expositie naar Wenen, waar twee andere ontwerpen voor Aubette te zien zullen zijn. Vier tekeningen die alleen na onderzoek en conservering in het kader van Architectuur Dichterbij weer konden worden uitgeleend.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Into the Night

De tentoonstelling Into the Night verkent de sociale en artistieke rol van nachtclubs, cabarets en cafés van 1880 tot de jaren zestig van de twintigste eeuw. Broedplaatsen van radicaal gedachtengoed, waar kunstenaars hun provocerende ideeën uitwisselden en nieuwe vormen van expressie introduceerden. Een alternatieve geschiedenis van moderne kunst die het experiment benadrukt en de samenwerking tussen kunstenaars, muzikanten en schrijvers belicht.

De tentoonstelling loopt van 4 oktober 2019 t/m 19 januari 2020 in Barbican Art Gallery, Londen, en van 14 februari t/m 1 juni 2020 in Belvedere, Wenen.