Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Openingstijden

Kijk voor actuele informatie op de pagina Openingstijden en prijzen

Passen

Bezoekers die van het Study Centre gebruik willen maken, bijvoorbeeld voor langdurige studie of onderzoek in het archief, kunnen aan de balie een gratis pas aanvragen. Een geldig legitimatiebewijs is daarbij verplicht. De pas geeft toegang tot het Study Centre zonder dat een entreekaartje voor Het Nieuwe Instituut nodig is. Het is niet mogelijk boeken te lenen met deze pas. De collectie kan alleen ter plekke worden geraadpleegd.

Computergebruik

In het Study Centre zijn computers aanwezig die toegang geven tot internet, de collectiecatalogus, relevante databanken en een krantenknipselarchief. Er zijn diverse aansluitpunten voor het gebruik van laptops en er is draadloos internet (WIFI) beschikbaar.

Zoeken in de collectie

De collectie van het Nieuwe Instituut wordt ontsloten via het Zoekportaal. U vindt er boeken en tijdschriften, tekeningen en schetsen, foto's, maquettes, brieven en verzamelde knipsels van en over Nederlandse architecten.

Archiefstukken reserveren

Wanneer u archiefstukken wilt raadplegen in de studiezaal, vragen wij u die online te reserveren. Uw aanvraag moet uiterlijk 24 uur voor uw geplande bezoek gemeld zijn via de reserveringsbutton in het Zoekportaal of via collection@hetnieuweinstituut.nl. De reserveringsbutton in het Zoekportaal vindt u onder de beschrijving van de inventarisnummers in de boomstructuur van het archief. Tijdens openingsuren kunt u, uitgezonderd tussen 13.00 en 14.00 uur, stukken aanvragen die nog niet online beschikbaar zijn en eventuele aanvullingen op uw eerdere digitale aanvraag doen.

Let op: Vanaf 18 oktober is het niet mogelijk aanvragen voor de Rijkscollectie te honoreren in verband met een verbouwing van het depot. Heeft u vragen over dit bericht? Stuur een e-mail naar collection@hetnieuweinstituut.nl

Reproducties

Er zijn verschillende mogelijkheden om materiaal uit de collectie van Het Nieuwe Instituut te reproduceren. U kunt in het Study Centre zelf documenten kopieren, scannen en (digitaal) fotograferen, of u kunt gebruik maken van het Zoekportaal of de Reproductieservice. In tegenstelling tot het meeste materiaal uit de bibliotheekcollectie mag archiefmateriaal niet zelf gescand of gekopieerd worden.
Bestellen, procedure, voorwaarden en prijzen

Bruiklenen

Stukken uit het archief en de bibliotheek van Het Nieuwe Instituut kunnen in bruikleen worden genomen ten behoeve van tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Musea en andere culturele instellingen kunnen daartoe een aanvraag indienen bij de afdeling Erfgoed.
Procedure en voorwaarden.

Vragen stellen

Voor vragen over de collectie kunt u contact opnemen met het Study Centre (010-4401270) of een e-mail sturen naar collection@hetnieuweinstituut.nl